Dla biznesu

Warsztaty edukacyjno-kulinarne dla dzieci

Warsztaty dla dzieci trwają 30-50 min, podczas nich dzieci przechodzą przez wszystkie etapy tworzenia potrawy. Każdy uczestnik zajęć otrzymuje wszystkie niezbędne składniki i akcesoria do przygotowania potrawy. Na czas warsztatu, dzieci zostają wyposażone w fartuszki ochronne.

Podczas warsztatów dzieci uczą się zdrowych nawyków żywieniowych, poznają skład i receptury dań, a także mają możliwość spróbowania zdrowych zamienników wysokoprzetworzonej żywności. Wszystkie proponowane potrawy przygotowywane są z naturalnych składników. Ponadto w przyjaznej atmosferze zabawy nabywają umiejętności odmierzania składników, czytania przepisów, poznają podstawowe obliczenia w kuchni. Finalną częścią zajęć jest wspólna degustacja przygotowanego posiłku.

Przykładowe tematy

Przykładowe tematy:
Zdrowe słodycze bez cukru– kulki mocy (a’la raffaello i ferrero rocher)
Zdrowe kolorowe koktajle – czy zielone jest smaczne i zdrowe? Co doda nam energii?
Dlaczego warto jeść śniadanie? Jak powinno wyglądać zdrowe śniadanie?
– owsianka w formie gofrów
Woda zdrowia doda! – dlaczego warto pić wodę, robimy zdrowe wody smakowe.
Wcinam kaszę nie grymaszę!
Od ziarenka do bochenka -pieczemy bułeczki
Zdrowe lody dla ochłody

Oferta głównie skierowana jest do przedszkoli i szkół
*ceny warsztatów ustalane są indywidualnie

Warsztaty i szkolenia dla personelu placówek oświatowych (żłobki, przedszkola, szkoły)

Chcesz z pełną świadomością i zgodnie z aktualnymi wytycznymi żywić swoich małych podopiecznych? Zacznij od odpowiedniego przygotowania swojego personelu. Podczas szkoleń i warsztatów przekazuję dużo praktycznej wiedzy i pomagam wcielić ją w życie Twojej placówki. Możesz skorzystać z atrakcyjnego pakietu „dietetyczne rewolucje”, który obejmuje:
– podwójną analizę dotychczasowego jadłospisu dekadowego (pierwsza przed przystąpieniem do cyklu szkoleń, druga po zakończeniu szkoleń i wprowadzeniu zmian).

Cykl 10 szkoleń:

1. „Co to znaczy zdrowe żywienie? Ogólne zasady prawidłowego żywienia dzieci”
2. „Mocne kości i zęby, czyli rola wapnia i witaminy D”
3. „Cukier w diecie – słodzimy czy nie słodzimy?”,
4. „Sól w diecie. Soli do woli?”
5. „Alergie na pokarm”
6. „Świeża woda zdrowia doda – na pragnienie – woda”
7. „Co robić, kiedy za dużo je? Otyłość.”
8. „Zachęcać czy nie? Kto podejmuje decyzje? Granice wyboru dziecka”, „Niejadek czy neofobia?”
9. „Dzieci współtworzą swoje posiłki”
10. „Jemy oczami – estetyka na talerzu”, „Ja sam, ja sama – czego dzieci się uczą podczas posiłku”

*ceny poszczególnych usług ustalane są indywidualnie

Edukacja żywieniowa dla pracowników firm

Praca to też miejsce profilaktyki zdrowia, a zatem edukacji żywieniowej. Poprowadzę warsztaty i szkolenia dla pracowników Twojej firmy, aby mogli w praktyce wykorzystać wskazówki dotyczące diety i cieszyli się większą wydajnością.

Przykładowe tematy spotkań:
1. Dieta dla pracowników biurowych
2. Dieta dla pracowników fizycznych
3. W delegacji – czyli co i gdzie zjeść w trasie
4. Pomysły na zdrowe lunchboxy do pracy

*ceny usług ustalane są indywidualnie

Spotkania edukacyjne dla rodziców

Jesteś rodzicem niejadka? Bądź dopiero zaczynasz przygodę z rozszerzaniem diety swojego malucha i nie wiesz co, kiedy i jak? A może chcesz zmienić nawyki swojego dziecka i poznać przepisy na zdrowe dania dla całej rodziny.

*ceny usług ustalane są indywidualnie

Tworzenie jadłospisów i receptur dań dla żywienia zbiorowego

Specjalnie dla Twojej placówki opracuję jadłospisy dekadowe, wraz z wykazem alergenów i recepturami poszczególnych dań. Jadłospisy są dostosowane do grupy wiekowej i są zgodne z aktualnymi wytycznymi dotyczącymi żywienia zbiorowego.

*ceny ustalane są indywidualnie